BESİ TUZAKLARI
BİR ÇOK BÖCEK TÜRÜNÜN PEKMEZ, ET, VB. PROTEİNCE ZENGİN MADDELERE YÖNELDİKLERİNİ BİLİYORUZ.
BU MADDELERİ KULLANARAK ÇOK UCUZA BESİ TUZAKLARI HAZIRLAYABİLİRİZ.
KAPAR® Besi Tuzakları
Elma Gövdekurdu ( Synanthedon myopaeformis (Lep.Sesiidae)
Yaprakbükenler ( Archips spp. ( Lep. Tortricidae)
Ekşilik böcekleri ( Carpophilus spp. Coleoptera. Nitidulidae )
ELMA GÖVDE KURDU
Türkçe ismi : Elma gövdekurdu
Bilimsel ismi : Synanthedon myopaeformis Lep., Sesiidae
İngilizce ismi : Red-belted Clearwing , Apple clearwing
1 kısım pekmez + 5 kısım su + 2-3 g ekmek mayası veya 1 litre için ; 2/3 şarap + 1/3 su + 20-30 g şeker + 2 yemek kaşığı sirke kullanarak hazırlayacağınız besi cezp edicisini yandaki tuzaklara koyarak basit Elma gövde kurdu tuzağı hazırlayabilirsiniz. Besi tuzakları yerine feromon dispenderleride kullanabilirsiniz.
YAPRAK BÜKENLER
Elma yaprakbükeni (Archips rosanus L (Lep.,Tortricidae)
Adi yaprakbükücüsü (Archips xylosteanus L (Lep.,Tortricidae)
1 litre için ; 1 kısım pekmez + 5 kısım su + 2-3 g ekmek mayası veya 1 litre için ; 2/3 şarap + 1/3 su + 20-30 g şeker + 2 yemek kaşığı sirke kullanarak hazırlayacağınız besi cezbedicisini yandaki tuzaklara koyarak basit yaprak büken tuzağı hazırlayabilirsiniz.Besi tuzakları yerine feromon dispenderleride kullanabilirsiniz.
ELMA YAPRAKBÜKENİ
Türkçe ismi : Elma yaprakbükeni
Bilimsel ismi : Archips rosanus L (Lep.,Tortricidae
İngilizce ismi : European leafroller
Konukçuları : Hemen hemen tüm meyve ağaçlarında, süs bitkilerinde ve orman ağaçlarında zarar yaparlar. Özellikle, elma, armut, kiraz,ayva,kayısı,nar,erik,badem,ceviz
Fındık,malta eriği, turunçgil, çınar, Frenk üzümü, böğürtlen,ahududu, gül, tespih çalısı önemli konukçularıdır.
ADİ YAPRAK BÜKÜCÜSÜ
Türkçe ismi : Adi yaprakbükücüsü
Bilimsel ismi : Archips xylosteanus L., Lep.,Tortricidae)
İngilizce ismi : Brown Oak Tortrix
EKŞİLİK BÖCEKLERİ
Türkçe ismi : Ekşilik Böcekleri
Bilimsel ismi : Carpophilus spp., Col., Nitidulidae
İngilizce ismi : Sap (or Picnic) Beetle
Konukçuları : Kayısı, üzüm, elma, şeftali, armut, rabzon hurması, portakal, nar, ayva vb. meyvelerin yaş ve kuru dönemlerinde. Hububat ve mamullerinde. Ceviz, fındık yerfıstığı, kakao vb.gıda maddelerinde.